88 burgers zwolle-reflecteren online-op omgevingsvisie terwijl buiten een noodverordening geldt


Foto: rtvoost.nl


Op 26 januari 2021 organiseerden Plaatselijk Belang Windesheim (en omgeving) en de gemeente Zwolle een bewonersbijeenkomst om de Omgevingsvisie* van Zwolle te bespreken. Deze online bijeenkomst was voor inwoners van Windesheim, Harculo en het buitengebied.

Ik mocht de online bijeenkomst faciliteren.


Terwijl wij bezig waren met democratie in actie en wethouder Michiel van Willigen ons een hart onder de riem stak, moest hij ook paraat staan vanwege kans op herhaling van Corona rellen in de stad; er was tot middernacht een noodverordening van kracht.


Eerst werden de aanwezigen bijgepraat over wat de gemeente van plan was om op te nemen in de Omgevingsvisie voor de regio Windesheim. Daarna konden bewoners reflecteren op de plannen. In kleine groepjes werden de online gesprekken gevoerd tussen inwoners en medewerkers van de gemeente. Een gespreksbegeleider zorgde ervoor dat iedereen aan de beurt kwam en alle perspectieven helder werden. Inwoners vonden dat sommige zaken niet concreet genoeg waren, anderen onderbelicht of geheel ontbraken. Er was ook geruststelling en instemming over de plannen. In totaal deden 88 mensen mee met de gesprekken.


U mag vragen stellen en er iets van vinden


In Juni 2019 is de basis gelegd voor de Omgevingsvisie en zijn in het Dorpshuis van Windesheim de wensen van de bewoner